Perjantaina tuli uusin Novita. Pitkästä aikaa voi sanoa, että aah. Jotenkin vaan tykkäsin tästä lehdestä. Monta idealamppua syttyi ja monta ideaa sai alkusynnytyksen.

Mulla on ollut pitkään lankavarastossa 500g vaalensinistä Novitan Mamboa, josta ajattelin tehdä jotakin hartianlämmitintä tai kauluria. Lehden malli 76 olikin ratkaisu asiaan. Ohjeessa oli inanen virhealareunan palmikossa, mutta sen hokattuani sain tällaisen aikaiseksi:
081013_mambokeeppi
Puikot 7mm, lankaa meni vain 200-250g. Voi olla, että teen ton kaulusosan uudelleen, kun se jäi mielestäni inasen liian isoksi. Olisi pitänyt ottaa pienemmät puikot. Toisaalta näin ei ole sitten liian lämmin. Hmmm. Lankaa todellakin vielä jäi, joten luultavasti teen lehden ohjeen mukaisen pipon ja ehkä vielä ranteenlämmittimetkin. Katsotaan...

Sain viime viikolla tehtyä vihdoin myös miehellenikin jotakin. Aikoja sitten (tammikuussa 2007) Lapista ostamani hahtuvan loppua oli ihana hukuttaa seuraavaan. Mikähän kummajainen tuo sitten onkaan. Kaulahuivi?
081013_hahtuva_kummajainen
No ei. Sehän on tietty alaselänlämmitin. Ja jälleen blokkaamaton versio, heh:081013_hahtuva_alaselanlamm
Malli on omasta päästä. Puikot 5mm. Lankaa meni vajaasta 135g:n hahtuvakiekosta lähes kaikki. Lopusta saa viel kuitenkin tehtyä pienet ranteenlämmittimet tms. Lämmitintä tehdessäni mietin koko ajan, että mikä olisi hyvä kiinnitysmuoto. Lämmitin olisi tarkoitus laittaa housujen alle ja pitäisi olla myös mukava pitää eikä saisi painaa kyyryisissä työskentelyasennossa. Nauha- ja hakaskiinnitykset piti jättää heti laskusta pois, joten tämä tarrakiinnitys voitti. Mallina tämä on miehelle sopiva, lähes kuin tehty :) Itselle eli meikäläisen notkoselälle tuo ei mallaa mitenkään.

Nyt sitten Mambopipon kimppuun...