Hi-hii. Vihdoin sain haettua postista sen toisen tilaamani helmivarustepaketin, jossa on mukana myös hopealankaa (hopeoitua kuparilankaa) sekä koruvaijeria! Purin onnessani paketin ja asettelin helmet Honkkarista ostamiin vieherasioihin. Laitoin helmet vielä pusseissansa, jotta pysyn vähän kärryillä, että mitkä helmet ovat mitäkin. Lisäksi osa helmistä ovat kimppatilauksen myötä menossa pois kokoelmastani, no höh.

071004_helmirasia-01-kiinni

Sitten täytyi tietenkin keräillä kasaan erilaisia työkaluja. Sivuleikkurit, pihtejä, pinsettejä... Onneksi oli miehen työkalulaatikkolähettyvillä... :)

071004_helmirasia-02-auki

Pienen hetken hypistelin helmiä ja riipuksia. Tilaamani antiikkihopeanvärinen metallimaskotti-lumiukko riipus on jo eäisesti postimatkallaan supissut korvaani, että se haluaa syntyä mahdollisimman pian.

Purin yhden vanhan ylipitkän helmikoruni, joka on ostettu Indiskan ale-myynnistä. Korua olen käyttänyt vain muutaman kerran. Purettujen vaaleansinisten helmien lisäksi otin esille muutamia muita kivoja helmiä ja sekä Soft Flex 0,36 mm koruvaijerin pätkän käsiin.Yhtäkkiä helmet keksivät järjestyksen ja aloin pujottamaan niitä vaijeriin. Vaijerin toiseen päähän laitoin lukkopinsetit, ettei helmet pujahda lattialle kolisemaan. Helmiketjun teossa ei kauaa mennyt. Pian olin saanut ketjuosuuden valmiiksi.

Sitten alkoi langan kieputteluharjoitukset. Ensin kokeilin kieputella jotakin rautalankaa, sitten helmitöihin tilaamaani hopeoitua kuparilankaa. 2 tuntia kului, :) ja sain lumiukko-koruun kaksi riipusta. Huh, ensi kerralla kieputukset ehkä sujuvat jo sukkelammin! Kuvat aukeavat isoina uuteen ikkunaan, kuten tässä blogissa on tapana.

071004_toinen-helmipaketti- 071004_lumiukko-lähi

Lumiukon kujeet
Pituus:
49,5 mm (lukon päästä päähän + riipukset)
Malli: oma

Materiaalit:
Koruvaijeri Soft Flex 0,36 mm
kiinnityshelmet 1.5-2 mm, hopeoidut päällyshelmet
Antiikkihopean värinen metalliriipus
Antiikkihopeoitu sileä salpalukko 12 mm
Hopeoitua 0,6mm kuparilankaa korulinkkeihin
Helmet pienimmästä isompaan:
Siemenhelmi 11/0 Japani sateenkaari jäänsininen
Kissansilmälasihelmi pyöreä 4 mm valkoinen
Vaaleansininen helmi vanhasta korusta, materiaali tuntematon :)

 

ps- muokkasin kuviin tyyliasetukset kohdalleen