Aika kuluu niin nopeasti, ettei huomaakaan. Kaksi miesten vaaleanruskeata seiskaveikka villapaitaa ovat jo melkein valmiit. Molemmat ovat Novita malleja, toinen se perusmalli (linkki tähän, kunhan Novita sivut aukeavat) ja toinen syksyn vaiko talven lehdestä se viistopalmikkopaita.

070319_palmikkoneule

Perusmallia karsin sen verran, että hihat ovat sileää. Kauluksesta teen matalan, koska paidan saaja ei pidä korkakauluksisista paidoista. Hihoista puuttuu enää puolet. Teen aina hihoja yhtäaikaa, ettei toisen valmituttua tarvitse muistella, jos on vähän muutellut perusohjetta. Minulla se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Sileään kyllästyttyä aloitin viistopalmikkopaidan teon, mikä taisi olla ensimmäinen virheeni :(Olisi vain pitänyt saada ensi toinen kokonaan valmiiksi. Mutta, kun se viistopalmikko houkutteli niin kovasti...)

070319_viistopalmikko_koko 070319_viistopalmikko_kuvio

Viistopalmikko oli aluksi erittäin mielenkiintoista tehdä, mutta sitten malli alkoi niin puuduttamaan, että ei meinannut millään uskoa. Mihinkään kuviomalliin en ole näin puutunut koskaan aikaisemmin. Neuleen kuviopinnasta tulee kuitenkin niin ihana, että kannattaa taistella pusero loppuun asti. Molemmat hihat oat jo kainaloon asti tehtyinä, joten maali häämöttää :)

Välissä olen jo virkannut jo aikaisemmin mainitsemani siniunelmatakin, johon olen aivan myyty :) Alkuvuodesta Lapin reissulta ostetusta hahtuvasta tein ihanan hartialämmittimen Modan mallia modaamalla, vaihteeksi.Hahtuvalankaa ostin Ylläksen Viini ja Villa -nimiseltä, aivan ihanalta kotitilalta Kurtakosta hintaan 4,50 e/kerä. Painoa hahtuvakerällä taisi olla kutakuinkin 135g. matkamuistoksi tarttui pari viinipulloakin :)

070319_hahtuvahartia

Hahtuvan neulomisen oli erittäin mielenkiintoinen ja haastava urakka. Silmukoiden luomisessa piti olla erittäin varovainen, ettei kiristä liiaksi ja lanka mene poikki. lankaa meni vähän reilu kerä, joten vielä on ihanaa lämmitä lankaa jäljellä. Teen siitä ehkä ranteenlämmittimet, jahka ehdin.

Tällä hetkellä työstän miesten villapaitoja valmiiksi, mutta katse on suunnattu jo kevät- ja kesäneuleisiin. Uusimmassa Modassa oli aivan ihana pystyraitainen pitsipaita, johon kävin eilen ostamassa ihanan pehmeää ja yllättäen sinikirjavaa :) Novitan Samos Lollipop lankaa. Nyt lupasin itselle, että en aloita sitä, ennen kuin edes toinen miesten villapaita on valmis. Saas nähdä kuinka tässä taas käy.

EDIT: kuvat lisätty vihdoinkin