Piipahdin eilen oikein helmikaupassa tutustumassa, miltä helmien ostaminen ihan hypistelytuntumalla onnistuu. Kokemus oli kyllä karvas pettymys :( Pyörin kaupassa aikani ja hypistelin helmiä. Keräilin pusseihin valmiiksi pakattuja lasihelmiä käteeni muutaman pussukan, mutta myös irtohelmet kiinnostivat kovasti.Ketään ei kiinnostanut auttaa minua ja kertoa miten irtohelmiä ostetaan. Keräsin kymmenisen kivaa helmeä lusikkaan, jonka helmilaatikoiden seasta löysin. Kymmenisen minuttia seilasin lusikka kourassani ja selailin lisää helmiä. Myyjä ei ollenkaan korvaansa lotkauttanut, että olisi avittanut lusikka kourassakulkijaa, vaikka vieressä seisoskeli. (Tiedoksi, että tämä koko kaupan etuosatila, jossa helmet ovat esilla on kooltaan n. 6 neliötä, eli ei voi sanoa, että olisin ollut myyjän ulottumattomissa).

Lopulta kysyin myyjältä, että saisiko näitä helmiä jo johonkin pussiin vai miten näitä ostetaaan. Hän katsoi minua kuin jotakin vähätautista ja sanoi, että meillä on täällä (hyllytason alapuolella ihan oven vieressä) näitä ostoskoreja (tyhjiä vanhoja jäätelörasioita, joissa oli läjä erikokoisia muovipussukoita ja narulla kiinnitetty tussi). "Keräät vaan helmet pussukaan ja merkkaa nyt ainakin kappalehinta tussilla siihen pussiin, niin kassatoiminto nopeutuu."

Aargh, tunsin oloni niin nöyryytetyksi ja oloni erittäin epämukavaksi. En kokenut olevani ollenkaan haluttu asiakas. Seuraava asiakas pyyhälsi ovesta sisään ja häntä alettiinkin palvella ja neuvoa ihan eri äänensävyyn. Hänelle näytettiin eri malleja, mitä ko. huotteesta voisi tehdä ja millä tekniikalla. Totesin siinä vain itsekseni, että keräänpä nyt sitten näitä muutamia haluamaani irtohelmeä, enkä tähän kauppaan astu enää jalallani, ellei ole ihan pakko. Taidan tyytyä verkkokaupoista ostamiseen. Sieltä on ainakin saanut palvelua ja tietää, mitä on ostanut.

Tällaisia nyt kuitenkin kaupasta mukaan lähti. Kuvassa vain osa, kun en jaksanut pienimpiä helmiä levitellä pitkin pöytää, kun muutenkin putoilevat herkäsi hyppysistäni lattialle.

071016_hankintoja

Nuo siniharmaaviolettiraitaiset soikeat lasihelmet päätyivät illalla koruksi seuraavan näköiseen kokonpanoon:

071016_siniraita

Kuva ei ole täydellinen, mutta koru tuntuu omalta. Yleisilme on oikeasti kuvaa hieman vaaleampi ja raikkaampi. Korussa käytetyt kirkaat sileät lasihelmet eivät ole yläkuvan juuri hankittuja, vaan ovat odotelleet rasiassa jo pidempään. Korussa materiaalina pienet mattapintaiset taivaansiniset siemenhelmet joka välissä, hopeanvärisiä isoja siemenhelmiä tai jotakin (ne olivat myös eilen hankittuja, joten jäi vähän epäselväksi mitä ovat), pieniä kirkkaita sileitä 4 mm lasihelmiä sekä siniharmaaviolettiraitaiset soikeat lasihelmet 11x8 mm, 0,6 mm vaijerissa, päässä hopeoitu papukaijalukko.